Woninginbraak

Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis. Het idee dat daarbij iemand zonder toestemming in uw woning is geweest en aan uw eigendommen heeft gezeten is voor veel mensen moeilijk te verdragen. Toch zijn veel inbraken te voorkomen.

 

Preventiebijeenkomst
De voorlichter zal tijdens de preventiebijeenkomst uitleg geven hoe een inbreker te werk gaat. Daarnaast zal hij u vertellen wat u het beste kunt doen om een inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.   

Optioneel / wijkgericht: Voorafgaand aan de bijeenkomst bezoekt de voorlichter de wijk en maakt foto’s van situaties waar een inbreker eenvoudig kan inbreken. Gedurende de bijeenkomst gebruikt de presentator de foto’s om uitleg te geven hoe inbrekers te werk gaan. Door de foto’s herkennen bewoners de wijk en situaties waardoor de bijeenkomst nog tastbaarder wordt. 

 

Preventiewandeling
Tijdens de preventiewandeling door de wijk worden de bewoners meegenomen in de denkwereld van een inbreker. De voorlichter laat zien hoe en waarom sommige woningen uitnodigend zijn om in te breken. Daarnaast worden de bewoners ook getraind in het herkennen van afwijkende en verdachte situaties.